Handla enkelt med delbetalning,
faktura eller kortbetalning
Allt du handlar i webshoppen
eller i butiken får du bonus på.
Nordens största hobbybutik.
Över 120000 st artiklar i lager
Standard frakt 29 kr
inom Sverige med DHL.
0
0

Våra leverans- och försäljningsvillkor

 1. Med kontokort: Vi accepterar VISA och MasterCard/EuroCard. Fyll i ditt kortnummer och kortets giltighetstid, samt kortets CVV2/CVC-kod. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen. All information rörande transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade, dvs. mycket säkra. Endast frakt tillkommer.
   
 2. Avhämtning i butiken inom 10 dagar: Du kan betala kontant eller med kontokort VISA, MasterCard/EuroCard, Diners. Klicka här om du vill se öppettider m.m. Inga andra avgifter tillkommer.
   
 3. Mot förskottsbetalning: Till vårt Bankgiro 5547-5461 eller (IBAN: SE0850000000052021013308 med SWIFT: ESSESESS)  Inbetalning måste vara oss tillhanda inom 10 dagar. Endast 69 kr i frakt tillkommer inom Sverige om paketet inte är skrymmande.  För export av små paket kontakta gärna oss via telefon 08-248910 och fråga angående portot.
   
 4. Standardfrakt = Paket med DHL eller brev med posten kostar 69,00 (Gäller ej skrymmande paket (startsatser, flexräls, balsa tex.) då tillkommer 90,00)
  OBS! Vid köp av enstaka Tamiyafärger, AK färg, spray, limmer, landskap, räls och tidskrifter blir till skrymmande brev eller paket och vi behöver ta ut extra 20,00 vid leverans om ordersumman understiger 300,00


   
 5. Mot faktura med Klarna 14 dagar:           
  Köpvillkor: Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som Klarna anger på sin hemsida.
  Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 15 kr kr inkl moms. 

   

 6. Dela upp betalningen

  Genom ett samarbete med Klarna AB kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Du kan handla för mellan 1 000 kr och 50 000 kr. Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Kreditor sammanställer dem på en kontofaktura månatligen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela den kvarvarande skulden.
  När du väljer att dela upp betalningen av ditt köp och bekräftar din order görs din ansökan om delbetalning. Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan behandla din order omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett annat betalsätt.
  Klarna AB kommer skicka ett kontoavtal hem till dig. Kontrollera att uppgifterna stämmer och signera avtalet och returnera det i bifogat svarskuvert.

  Delbetalningsalternativ

  • 3 månader med 0 % ränta (uppläggningsavgift 95 kr)
  • 6 månader med 0 % ränta (uppläggningsavgift 195 kr)
  • 12 månader med 0 % ränta (uppläggningsavgift 295 kr)
  • 24 månader med 9,95 % ränta (uppläggningsavgift 295 kr)
  • 36 månader med 9,95 % ränta (uppläggningsavgift 295 kr)
  Aviavgift om 29 kr tillkommer.
  Engångsavgift = Fakturaavgift på 50,00 tillkommer.
   

  Grundkraven för att beviljas delbetalning

  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du måste ha en fast årlig inkomst på minst 120 000 kr
  • Du måste vara svensk medborgare
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

  Vid delbetalning måste personnummer samt årsinkomst anges i kassan i rutan "Dina uppgifter". Leverans sker endast till den adress där beställaren är folkbokförd.

  Effektivränta vid köp om 10 000 kr med 0 % ränta i 12 månader är 14,30%. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket innebär att Kreditor Europe AB inhämtar en kreditupplysning. Har du några ytterligare frågor eller funderingar ar du välkommen att ringa Kreditor Europe AB på 08-586 126 00 vardagar mellan 08.30 – 20.00 och helger 10.00 – 17.00. Du kan också skicka e-post till info@klarna.se

  Räkna ut din effektivränta 

  Läs allmänna kontovillkor för delbetalning 
   

Observera att om du inte väljer vilket betalnings-/leveranssätt som du önskar så kommer varorna att bli hemskickade när vi erhållit din förskottsbetalning.

Vid ev. restorder: Leveransdagens pris gäller pga ev. valutaförändringar. (Se avsnittet om nyheter)

 

 


 

Om du beställer från MJ-Online och vissa artiklar* blir restnoterade kan du, om du så önskar, undvika ytterligare fraktkostnader genom att göra enligt följande punkter:

* gäller ej nyheter, specialartiklar med osäker leveranstid och ej prissatta artiklar (dvs. 0,00). Alla nyheter som bokas på en order oavsett andra beställningar räknas som en egen order vid hemkomst då vi ej kan räkna dessa som en restorder på lagd order. Är nyheten prissatt och denna förskottsbetalas vid ordertillfället skickas denna fraktfritt + att betalt pris garanteras.

 

Återköp: Vi godtar returer (öppet köp) inom 14 dagar, dock endast om du först ringer oss. Portokostnad tillkommer dig, posten har speciella förpackningar för postorder returer "Skicka lätt" som köps via Postnords hemsida. Se brevet som medföljer din leverans för mer info.
Om du returnerar ett köp som du har begärt FAKTURAKÖP på blir det extra kostnader som ej har med varans återköp att göra. Fakturan kostar 2,95% av varuvärdet + fakturaavgift + frakten till dig som vi måste ta betalt för.
Exempel: Ett köp för 1000,00 ger en kostnad på 69,00 + fakturaavgift 15,00 + faktiska portot som är 140,00 (som du fått betala subventionerat 29,00 vid köpet.) 

Om du inte hämtar ut ditt paket / försändelse tillkommer dessutom en retur avgift på 225,00 för våra extrakostnader på DHL returporto.

Felaktig vara: Vi godtar returer (inom 8 dagar) endast om du först ringer oss och vi godkänner din retur + att den högsta portokostnad 65,00 med Postens skicka lätt som vi står för. Se medföljande brev som finns med i paketet

Ej uthämtat paket, Om du inte hämtar ut den beställda varan får du en påminnelse från transportföretaget. Efter en viss tid skickas paketet tillbaka till oss. Normalt måste du betala kostnaderna för returfrakt 225,00 tar DHL för returpaket (se ovan) + ny paketkostnad till dig.

Garantier: Normalt gäller garanti 12 månader eller reklamationsrätt 3 år på allt nytt elektriskt material (lok, transformatorer, kör kontroller, digital etc.). Kolla med oss innan du skickar tillbaka. Normalt står alltid kunden för transporten till butiken där varan är köpt.
Garantins giltighet förutsätter att du använt artikeln enligt fabrikantens anvisningar.

Vi reserverar oss för felskrivningar och fel på hemsidan (vi har över 200,000 artiklar) och det kan ligga gammal information på produkten.

 

Användarvillkor för PayEx Faktura (SE)

Information om personuppgifter och kreditprövning

Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för vi ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Vi kommer att lämna de personuppgifter som inhämtas i samband med köp till PayEx, 621 88 Visby, som behandlar personuppgifter i syfte att utföra identifikation och kreditkontroll, för fakturering och annan hantering som är knuten till fordran, samt för statistik- och analysändamål exempelvis för att undvika bedrägerier, för att utveckla nya produkter och för beslutsstöd vid inkasso. Uppgifterna kan lämnas ut till underleverantörer och till myndigheter och annan som har rätt till uppgifterna enligt lag. Uppgifterna kan också användas för marknadsföring av PayEx produkter, via brev, e-post eller på annat sätt, om du inte skriftligen anmäler till PayEx att du inte samtycker till detta på den adress som PayEx anvisar.

Information om överlåtelse

”Fordran kommer att överlåtas till PayEx Sverige AB, 556735- 5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx på det konto som PayEx anvisar”.

Leveransvillkor

Leverans sker till din folkbokföringsadress.

Betalningsvillkor

Faktureringsavgift tas ut med följande belopp: [Kund anger den faktureringsavgift kund tillämpar]. Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna”.

 

Frågor om ovan kan ställas till Jan Wallin Telefon 08-248910 därefter 2 på din tonvalstelefon

 

Integritetspolicy

Hobbybutikerna i STHLM AB (MJ-Hobby och Söders RC-hobby) värnar om varje besökares personliga integritet och samlar ingen information om dig som besöker webbplatsen www.mjhobby.se eller www.sodersrchobby.se annat än besöks- och användarstatistik.

När du registrerar dig på webbplatsen för att komma att beställa, så sparas ditt namn och adress + att vi loggar din ip-adress och tidpunkten för användandet för att på så vis skapa möjlighet att spåra och försvåra missbruk och spam.

Personuppgifter
Det kan hända att vi ber dig att lämna ut personlig information, t ex vid registrering och för din order/köp eller för att du vill få information tillsänt dig. När du lämnar personlig information till MJ-Hobby eller Soders RC-hobby på hemsidan så sparas det.

Cookies
På www.mjhobby.se webbplats används endast cookies när du som besökare aktivt lämnar dina uppgifter. De uppgifter du lämnar sparas i din webbläsare för att du ska slippa fylla i samma uppgifter varje gång, såsom kundnummer och lösen.

E-post
När som helst efter att du har accepterat att ta emot erbjudanden eller information från www.mjhobby.se kan du avanmäla ditt intresse. I alla e-postutskick som du får från mjhobby.se finns en tydlig hänvisning till hur du enkelt tackar nej till fler utskick.

Du kan också, när som helst, få reda på vilken information, om någon, vi har om dig i vårt register.

Har du synpunkter, frågor eller andra funderingar kring vår integritetspolicy eller hantering av personuppgifter, är du alltid välkommen att maila oss på info@mjhobby.se 

 

Integritetspolicy

Genom att använda denna webbplats (www.mjhobby.se) samtycker du till att HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB behandlar dina personuppgifter i enlighet med denna integritetspolicy.

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB respekterar alla önskemål om konfidentialitet kring personuppgifter som lämnas online, och vi strävar efter att inneha ett lämpligt skydd för att genomföra korrekt behandling av alla personuppgifter som vi tar emot.

Om du inte samtycker till integritetspolicyn bör du inte använda www.mjhobby.se, HOBBYBUTIKERNA I STHLM ABs Facebook-sida och/eller HOBBYBUTIKERNA I STHLM ABs nyhetsbrev.

 

Personuppgifter

Personuppgifter är alla de uppgifter som kan användas för att identifiera en person, inklusive, men inte begränsat till, för- och efternamn, hemadress, e-postadress samt eventuella andra kontaktuppgifter, oavsett om de rör personens privatbostad eller arbetsplats.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in och behandlar?

I allmänhet kan du använda www.mjhobby.se utan att tala om för oss vem du är eller lämna ut personuppgifter om dig själv.

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB behöver dock ha tillgång till vissa personuppgifter för att kunna handla med dig och tillhandahålla nyheter och andra tjänster. Genom att aktivt acceptera HOBBYBUTIKERNA I STHLM ABs persondatapolitik accepterar du samtidigt att  företaget får använda din information till direktmarknadsföring.

 

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB samlar in och behandlar uppgifter om dig när du:

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB samlar endast in de personuppgifter som är nödvändiga (t.ex. e-postadress och namn) för att tillhandahålla den tjänst du efterfrågar. Vi behöver registrera personuppgifter och personligt identifierbar information för att vi ska kunna analysera hur besökare använder HOBBYBUTIKERNA I STHLM ABs webbplats med hjälp av Google Analytics.

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB samlar inte in personligt identifierbar information om kunder från tredje part.

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB lagrar inte någon information om betalningsmedel, t.ex. kortnummer på betalkort, bankkontonummer eller liknande.

 

Till vilka överför vi personuppgifter?

Personuppgifter som lämnas på www.mjhobby.se överförs endast till

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB överför i övrigt enbart personuppgifter till andra parter, såsom missbruksregister i enlighet med tillämplig lag, om kunden i fråga missbrukar eller utövar bedrägeri gentemot HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB.

För att kunna utveckla och förbättra HOBBYBUTIKERNA I STHLM ABs webbplats för vi statistik över hur besökarna använder vår webbplats. Statistiken används endast i sammanfattad form, t.ex. för att se vilka sidor och webbläsare som våra kunder använder mest.

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB använder Google Analytics för att samla in besöksstatistik och överlämnar i samband med detta IP-adresser till Google Analytics. Google kan lämna ut information till tredje part om så krävs enligt lag, eller till en tredje part som utför arbetsuppgifter för deras räkning. Genom att besöka www.mjhobby.se accepterar du sekretessvillkoren för Google Analytics. Villkoren finns på  https://www.google.com/privacy.html

Förutom i ovanstående fall lämnar HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB inte ut uppgifter om hur enskilda kunder använder tjänsterna på www.mjhobby.se.

 

Var lagras dina personuppgifter?

Personuppgifterna lagras på servrar i Stockholm. Vissa personuppgifter administreras av tredje part (personuppgiftsbiträde), som lagrar och behandlar personuppgifter för HOBBYBUTIKERNA I STHLM ABs räkning i enlighet med denna integritetspolicy och gällande dataskyddslagstiftning.

Vi sparar endast personuppgifter så länge som är nödvändigt i förhållande till de ändamål som beskrivs ovan.

 

Tillgång till personuppgifter

Du kan när som helst ändra din kontoinformation och dina intresseområden, samt ange om vi får kontakta dig för erbjudanden om produkter eller tjänster eller om du vill avsluta din prenumeration på direktmarknadsföring. Om du vill avsluta nyhetsbrevet kan du när som helst klicka på ”Avanmäl nyhetsbrev” längst ner i nyhetsbrevet.

Du kan få information om vilka uppgifter vi har registrerat om dig. Om du vill få en kopia av dessa uppgifter kan du skriva till oss på info@mjhobby.se

 

Cookies

Utöver de uppgifter som du själv anger i samband med köp, anmälan till nyhetsbrev och andra tjänster, använder www.mjhobby.se cookies. Läs mer om våra cookies samt information om hur du kan radera cookies på nedanstående länk.


Om Cookies

 

Om du inte vill att HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB identifierar din dator, mobil etc. med hjälp av cookies kan du på ovanstående länk även läsa om hur du kan radera eller blockera cookies i din webbläsare.

Vid varje besök på webbplatsen – oavsett om det finns en cookie – registrerar vi användarens typ av webbläsare, operativsystem, värd (host) och webbadresser till de sidor som åtkomst önskas. Dessa data används i ett samlat och anonymiserat diagram för statistisk analys om hur webbplatsen används i allmänhet.

 

Kontakt samt ändringar och uppdateringar av integritetspolicyn

HOBBYBUTIKERNA I STHLM AB åtar sig att alltid uppfylla lagstiftningens krav om att skydda integriteten.

Kontakta oss om du har frågor om eller synpunkter på vår integritetspolicy, eller om du har synpunkter på hur vi behandlar dina personuppgifter.