Handla enkelt med delbetalning,
faktura eller kortbetalning
Allt du handlar i webshoppen
eller i butiken får du bonus på.
Nordens största hobbybutik.
Över 120000 st artiklar i lager
Standard frakt 29 kr
inom Sverige med DHL.
0
0

Eaglecreek & Northern (Flemming Örneholm, skala H0)


Eaglecreek & Northern är en fiktiv järnväg placerad i den västliga delen av Montana i USA. Året som återskapats är 1953 för att få möjlighet att ha både diesel- och ångloksdrift. E & N ansluter vid anläggningens största station "Long Neck Creek" till Union Pacific. Anläggningens storlek är 2,40m x 4,20m och skalan är H0. Alla loken är försedda med digitaldekoder.

Om du vill kontakta Flemming kan du göra det via e-mail: flemmingorneholm@euromail.se

Utsikt söderut.

Hogback sågverk är en av E & N's största kunder. Timmerstockarna kommer via en liten sjö på andra sidan byggnaden. Sågverket är helt en egen konstruktion. Bergen i bakgrunden täcker över ett fönster till vardagsrummet och är normalt nedmonterat så att hela anläggningen kan betraktas därifrån.

Utsikt över Long Neck Creek mot sydöst.

Utsikt norrut över Long Neck Creek.

Long Neck Creek är det största samhället på järnvägen. I huvudsak har Campbell byggsatser används även om stationen är från Fine Scale Miniatures. Silon är byggd efter en Model Railroader artikel (februari 1963).

Utsikt över Long Neck Creek mot sydöst.

Utsikt norrut över Long Neck Creek.

På anläggningen finns det både diesel- och ånglok. Hålet i taket på lokstallet är gjort med flit så att det är möjligt att titta på timmerkonstruktionen invändigt. Bilden är tagen från vardagsrummet. Delar av samhället Long Neck Creek syns långt i bakgrunden.

Tidig snö i bergen.

Även om sceneriet är gjort i höstfärger finns ett litet område på nordsidan av Mount Shadow med ett tidigt snöväder.

Copyright: Flemming Örneholm, 1998